Media Groep Limburg, verschillende merken met verschillenden huisstijlen

Media Groep Limburg in Sittard (MGL), uitgever van De Limburger, heeft de ambitie om te groeien en erkent daarbij het belang van een consistent doorgevoerde huisstijl. De huisstijl draagt bij aan een professionele uitstraling en versterkt naamsbekendheid. Tevens vergroot een consistent doorgevoerde huisstijl de identificatie met de organisatie door de eigen medewerkers.

MGL wil groeien met sterke merken

MGL heeft een duidelijke corporatie identity met drie sterke merken: De Limburger, 1Limburg en WijLimburg. Samen met zusterbedrijf AenC Media, uitgever van de weekkrant 1Lokaal, opereert het op de advertisingmarkt onder de naam Concentra Media Nederland. Al deze merken hebben ieder een eigen huisstijl.

Omdat MGL belang hecht aan een consistente doorvoer van de huisstijl zijn bijvoorbeeld alle correspondentie en interne documenten in huisstijl. Om er zeker van te zijn dat de huisstijl altijd geborgd wordt en altijd door iedere medewerker eenvoudig gebruikt kan worden, heeft MGL gekozen voor DocSys.

Eenvoudig corresponderen in de juiste huisstijl

Door de implementatie van DocSys kunnen de medewerkers van MGL eenvoudig kiezen voor een merk en taal. De juiste taal en bijbehorende logo’s en huisstijl van het gekozen merk worden dan automatisch verzorgd in het document. Met DocSys is MGL altijd verzekerd van de juiste huisstijl.

Eenvoudig beheer van huisstijlen

Een huisstijl kan zo nu en dan weleens veranderen. Voor MGL is het belangrijk dat zij zelf aanpassingen kunnen doen in het systeem. De keuze voor DocSys was dan ook snel gemaakt omdat door de functioneel beheerder eenvoudig nieuwe merken, huisstijlen en logo’s kunnen worden toegevoegd. Van Lee: “Een aantal medewerkers heeft de mogelijkheid om wijzigingen in de huisstijlen door te voeren. Dat gaat vlot en relatief eenvoudig. De betrokken medewerkers zijn enthousiast over de beheerfuncties.”

DocSys is voor ons een belangrijk instrument. Onze merkenstructuur is niet de meest eenvoudige. DocSys helpt onze medewerkers om de huisstijlen van onze merken op de juiste manier toe te passen.
Rob van Lee, Manager Communicatie

Media Groep Limburg (MGL) is het toonaangevende mediabedrijf in Limburg. Het bereikt met zijn nieuwsmerken meer dan 700.000 dagbladlezers, sitebezoekers en app-gebruikers. Binnen het concern Concentra Media Nederland werkt Media Groep Limburg nauw samen met zusterbedrijf AenC Media. MGL heeft kantoren in Sittard (hoofdkantoor), Venlo, Roermond, Heerlen en Maastricht en telt 250 medewerkers.

Naar het cases overzicht

Zelf de mogelijkheden zien?

We vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Neem nu contact op voor een vrijblijvend advies of maak een afspraak voor een gratis demonstratie bij u op locatie. 
We zijn telefonisch bereikbaar via 053 – 789 0 987.

Informatie aanvraGEN Neem contact op