Strukton, een organisatie met diverse identiteiten profileert zich met één model

Strukton heeft verschillende werkmaatschappijen en te maken met diverse logo’s, divisiebenamingen en adressen. Hierdoor was corresponderen in huisstijl eerder ingewikkeld. Er moest altijd nagedacht worden over het logo, de juiste gegevens en of er wel of geen Strukton-endorsement op de eerste bladzijde moest staan. Het vereenvoudigen van het maken van documenten in de juiste huisstijl, overzichtelijk beheer en eenvoudig onderhoud stonden daarom hoog op de prioriteitenlijst bij de selectie van een nieuw huisstijlsysteem.

Centrale regie

Het huisstijlsysteem dient centrale regie te combineren met decentrale variëteit en flexibiliteit voor een concurrerende prijs. Centrale vraag van Strukton was: hoe kunnen we borgen dat alle documenten van de diverse werkmaatschappijen goed de deur uitgaan? Onder goed wordt hier verstaan: in de juiste huisstijl en voorzien van de juiste bedrijfsgegevens.

Office-modules

De DocSys modules passen als legoblokjes op de Office-modules. Doordat de huisstijlbesturing niet in maar boven op Office plaatsvindt, kan veel meer voor de klant worden geregeld. De modellen zijn op open standaarden gebaseerd en kunnen daarom meerdere talen, identiteiten en Office-versies aan. Strukton gebruikt DocSys voor Word-tekstdocumenten, PowerPoint-presentaties en de e-mailhandtekening in Outlook.

Eén model voor meerdere identiteiten, altijd actueel

Met de Multi Label Manager kan Strukton makkelijk identiteiten toevoegen en wijzigen op centraal niveau. Door de Web-based architectuur van DocSys.Web zijn wijzigingen en toevoegingen direct voor alle medewerkers beschikbaar. Iedereen werkt dus altijd met actuele modellen. Deze slimme architectuur bespaart Strukton tijd en geld bij het handhaven van het bedrijfsprofiel.

"Voor ons was het cruciaal dat het huisstijlsysteem eenvoudig door de werkmaatschappijen te gebruiken is én het beheer en onderhoud ons geen kopzorgen geeft. Wij kunnen zeer eenvoudig bedrijfsonderdelen toevoegen en wijzigen, terwijl de huisstijl volledig wordt geborgd. Doordat de modellen via het web worden geactualiseerd is onze IT-afdeling ook zeer tevreden met deze oplossing en gaat elk document bij elke werkmaatschappij in de juiste stijl de deur uit."
Esther Gruter, Communicatie Strukton

Over Strukton

Strukton is in 1918 ontstaan als bouwbedrijf van de Nederlandse Spoorwegen. Het hoofdkantoor in Utrecht (de ‘inktpot’) is door dit bouwbedrijf gerealiseerd. Vanaf 1921 is deze afdeling als aparte BV verdergegaan. In 1974 is na een fusie met het Deense bouwbedrijf Christiani & Nielsen de naam veranderd in Strukton.

Inmiddels is Strukton een belangrijke speler op de Nederlandse bouwmarkt en één van de grootste railinfraspecialisten in Europa. Struktons kernactiviteiten zijn Rail, Civiele Infra en Gebouwen. Strukton telt circa 6.000 medewerkers.

Naar het cases overzicht

Zelf de mogelijkheden zien?

We vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Neem nu contact op voor een vrijblijvend advies of maak een afspraak voor een gratis demonstratie bij u op locatie. 
We zijn telefonisch bereikbaar via 053 – 789 0 987.

Informatie aanvraGEN Neem contact op