DataByte scoort meer offertes dankzij DocSys Offertegenerator

Geplaatst op in de categorie klanten, nieuws

De Salesafdeling van DataByte maakt inmiddels een half jaar gebruik van de Offertegenerator van B-ware. Het management en de gebruikers zijn enthousiast. “De vooraf gestelde doelen zijn behaald”, vertelt Pieter Verhage, accountmanager Binnendienst.

neem contact op

Doorlooptijd offerte-aanvragen verkort

De medewerkers van DataByte hebben inmiddels 2000 offertes gegenereerd met de DocSys Offertegenerator. Pieter Verhage zegt: “We kunnen er mee lezen en schrijven. Het is veel eenvoudiger om offertes te maken en het gaat dus een stuk sneller. De doorlooptijd van een offerte-aanvraag is enorm verkort.” Lachend voegt hij toe: “Er is een beetje een competitie ontstaan wie het snelst volledig gepersonaliseerde offertes kan versturen. We maken er een sport van om iedere offerte zo snel mogelijk de deur uit te krijgen.”

Hoger scoringspercentage offertes

Sinds de implementatie van de Offertegenerator worden meer offertes gescoord. Pieter denkt dat dit komt door zowel de verbeterde opmaak als de kortere doorlooptijd: “We reageren sneller op aanvragen van bestaande en potentiële klanten en bieden de informatie op een heldere manier aan. Dat betaalt zich overduidelijk terug.”

Vooraf gestelde doelen behaald

Pieter geeft aan dat de door directeur John de Jongh gewenste efficiency en verbeterslag gerealiseerd zijn. Het ging om de volgende punten:

  1. De benodigde gegevens op een gestructureerde manier verzamelen en bijeen zetten;
  2. De kans op fouten in offertes beperken tot een absoluut minimum;
  3. Teksten standaardiseren en eenvoudig zelf kunnen bewerken/onderhouden;
  4. De lay-out en leesbaarheid van offertes verbeteren.

Verwachtingen zelfs overtroffen

“We zijn erg tevreden over de Offertegenerator, onze verwachtingen zijn zelfs overtroffen!”, aldus Verhage. “We zijn nu aan kijken welke processen we verder gaan optimaliseren met DocSys.”

Lees meer over de DocSys Offertegenerator

Lees meer over offertes maken

Tags

Terug naar het overzicht