DocSys Online ontwikkelingen oktober 2016

Geplaatst op in de categorie nieuws

Oktober heeft in het teken gestaan van verbeteringen en uitbreidingen. We hebben onze huidige functionaliteit uitgebreid en we hebben de mogelijkheden om het lint van Office 365 te genereren uitgebreid en verbeterd.

Het beheer van groepen in DocSys Online is versimpeld en de interface is verbeterd. Om het overzicht van eigenaren te bewaren kan de ene DocSys groep eigenaar zijn van een andere. Hierdoor zijn de groep eigenaren meteen duidelijk. Binnenkort gaan we zorgen dat iedereen die beheerder is van een of meerdere groepen ook daadwerkelijk de mogelijkheid heeft om dit aan te passen, op dit moment kunnen alleen beheerders dit.

Verder zijn er ontwikkelingen geweest in het Office 365 lint. Dit lint is de opvolger van de huidige ComAddin functionaliteit en zal gaan werken op Office Online, Office Desktop en Office op mobiele devices. Om te zorgen dat we onze klanten meteen een voorbeeld kunnen geven van het uiterlijk van het lint hebben we een visuele editor gemaakt. Office 365 lint editorHierdoor kunnen we meteen een screenshot sturen en kan het naar wens gemakkelijk aangepast worden. Verder heeft deze editor dezelfde mogelijkheden als het lint kan en kan het in combinatie met onze generator gebruikt worden om makkelijk een lint te genereren.

Overige verbeteringen die we uitgevoerd hebben zijn voornamelijk om onze Continous Delivery pipeline te verbeteren. Na een release op een server in onze OTAP-straat draaien we automatisch tests om te controleren of alles goed gegaan is. Als er iets niet werkt krijgen we meteen een melding hiervan. Verder hebben we ons versienummer systeem meteen mee geautomatiseerd. Als laatste zorgen we dat door B-ware gemaakte code meteen gesigned is met ons certificaat.

Naast verbeteringen hebben we ook onze hoeveelheid koppelingen uitgebreid. We hebben een koppeling met SignRequest gemaakt, zodat een gegenereerd document meteen opgeslagen kan worden in SignRequest ter accodatie.

Dat was het weer voor oktober, volgende maand weer een update.

Paul Wierstra | Product & Project Manager DocSys Online

Tags

Terug naar het overzicht