DocSys Online ontwikkelingen Q3 2019

Geplaatst op in de categorie nieuws

We hebben niet stil gezeten deze zomer: hoog tijd voor een update rond de ontwikkelingen van DocSys Online!

Meer plug-inmogelijkheden

DocSys Online wordt op steeds meer plekken wordt ingezet. Hierdoor lopen we als ontwikkelteam vaker tegen het probleem aan dat hele specifieke klantenwensen niet goed in ons basissysteem passen.

Om hierbij toch de gewenste functionaliteiten te kunnen bieden, blijven we werken aan onze infrastructuur voor plug-ins. Een van onze aandachtspunten hierbij is het optuigen van infrastructuur waardoor alle plug-ins op vergelijkbare methode werken en toegang hebben tot dezelfde data.

Een van de voorbeelden hiervan is dat het vanaf nu mogelijk is voor plug-ins om configuratiepagina’s te tonen, en bij de configuratiewaarden van de gebruikers voor die plug-in kunnen.

De komende tijd blijven we ons richten op de uitbreidbaarheid van ons systeem, zodat het voor alle plug-ins mogelijk wordt om gebruikersinstellingen aan te bieden, zodat het mogelijk wordt voor bepaalde plug-ins om de menu’s uit te breiden en meer.

Zoeken op inhoud

Afgelopen kwartaal hebben we ook de zoekfunctionaliteit flink uitgebreid. Bij het zoeken naar standaarddocumenten of tekstblokken kan nu gekozen worden waar exact op gezocht wordt (naam, omschrijving, bestandsnaam). Daarnaast kan er nu gezocht worden op inhoud: Tekstblokken
kunnen doorzocht worden op inhoud, en standaarddocumenten op hun eigen inhoud en de inhoud van de tekstblokken die ze gebruiken. We onthouden nu ook welke zoekopties je het laatst gebruikt hebt, zodat je de volgende keer nog sneller vind waar je opzoek naar bent.

Een screenshot van het nieuwe zoek-scherm in DocSys Online.
Een screenshot van het nieuwe zoek-scherm in DocSys Online.

Supersnelle documentvoorbeelden

We hebben bladeren door voorbeelden van documenten met meerdere pagina’s een stuk sneller gemaakt. DocSys Online haalt nu op slimme wijze voorbeelden al van te voren op, hierdoor kan je een stuk sneller door voorbeelden heen bladeren.

API-uitbreidingen & Authenticatiemechanismes

Voor een aantal klanten liepen we tegen technische limitaties van onze API en de daarbij behorende authenticatiemechanismes. Na het intensief omschrijven van de logica die gebruikt wordt om te bepalen wie een gebruiker is, en wat deze mag, is het vanaf nu makkelijker geworden om extra authenticatiemechanismes toe te voegen en onderscheid te maken tussen API-gebruikers en gewone gebruikers.

Daarnaast kan DocSys Online vanaf nu ook omgaan met meerdere authenticatiemechanismes. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld gebruikers te laten inloggen met WS-Federation of SAML, terwijl de API gebruik kan maken van OAuth-client credential authenticatie.

Statistieken update

De statistiekenpagina heeft een kleine update gehad. Door de bovengenoemde aanpassingen aan authenticatie¬meganismes is het nu mogelijk is om te bekijken in welke DocSys-groepen een gebruiker zit. Hier maken we meteen gebruik van en hebben de mogelijkheid ingebouwd om statistieken te bekijken per DocSys-groep.

Deze functionaliteit kan door functioneel beheerders gebruikt worden om bijvoorbeeld statistieken over het gebruik binnen bepaalde bedrijfsonderdelen te identificeren.

Koppelingen

Verder zijn we bezig geweest met het updaten en uitbreidingen van onze standaardkoppelingen. Zo zijn bijvoorbeeld de e-mailondertekening, de AFAS-koppeling en de CMIS-koppeling op de schop genomen.

Voor de e-mailondertekening zijn onder andere de previews verbeterd, en bij de CMIS-koppeling is bijvoorbeeld het bladeren door repositories een stuk gebruikersvriendelijker geworden.

Tags

Terug naar het overzicht