DocSys Online ontwikkelingen Q4 2018

Geplaatst op in de categorie nieuws

Gelukkig nieuw jaar van het DocSys Online ontwikkelteam!

In het nieuwe jaar gaan we veel mooie dingen maken, maar nu eerst een samenvatting van ontwikkelingen de laatste drie maanden.

Performance

Door de introductie van verschillende cache-lagen en het omschrijven van onze interne processing de tijd die nodig is voor het genereren van een document met ongeveer 30% afgenomen. Ook is er gewisseld van programmatuurbibliotheek om XML te verwerken. Al deze veranderingen hebben naast een merkbaar snelheidsverschil geen invloed op de uitkomsten van ons systeem.

Dagelijkse statistieken

In het kader van optimalisatie worden er nu dagelijks statistieken over de verschillende subsystemen verzameld voor klanten met Application Insights. Op deze manier kunnen we voordat problemen ontstaan aandacht schenken aan subsystemen die verbetering vereisen. Door pro-actief verbetering door te voeren voor de meest gebruikte standaarddocumenten en systemen hopen we ons product gereed te houden voor nog grotere uitdagingen en hoeveelheden gebruikers.

Tekstblokvelden en validatie

Het is vanaf nu mogelijk om extra eisen te stellen aan de inhoud van velden in tekstblokken. Zo kunnen velden vanaf nu verplicht een bepaalde formattering voldoen. Ook is het mogelijk een bepaalde lengte van een veld af te dwingen.

We ondersteunen onder andere de volgende validaties:

  • Minimale en maximale lengtes
  • E-mailadres
  • Postcode
  • Burger Service Nummer (BSN)
  • IBAN (voor alle landen die IBAN ingevoerd hebben)
  • BTW nummer
  • Geldige elfproef
  • Reguliere expressies

AFAS koppelingen

Onze catalogus aan standaardkoppelingen is verder uitgebreid. DocSys Online beschikt vanaf heden over functionaliteit om te koppelen met AFAS.

Via onze AFAS koppelingen kunnen zowel gegevens vanuit AFAS gehaald worden (voor bijvoorbeeld het maken van een offerte of arbeidscontract) als het toevoegen van gegenereerde documenten aan een dossier binnen AFAS.

AFAS contacten kunnen ook via een adresboek gebruikt worden in documenten.

Tags

Terug naar het overzicht