DocSys.Web® genereert documenten in DigiJust

Geplaatst op in de categorie nieuws

DocSys.Web wordt binnen het project DigiJust van het ministerie van Justitie ingezet als documentgenerator. De webbased architectuur, de open- en uitbreidbaarheid en het toepassen van open standaarden, waren de basis om DocSys.Web te selecteren. B-ware heeft zeer veel ervaring met het koppelen van DocSys.Web aan andere systemen. Hierdoor was het ook mogelijk om bi-directioneel te koppelen met FileNet P8, een absolute eis binnen het project.

Medewerkers kunnen vanuit een dossier in FileNet met een druk op de knop een model binnen DocSys.Web aanroepen en automatisch laten vullen met de relevante dossiergegevens. Nadat het document is bewerkt kan het vanuit DocSys.Web weer in het dossier worden teruggeplaatst. Hierbij kunnen ook weer documentgegevens vanuit DocSys.Web aan FileNet worden doorgegeven.

Vanzelfsprekend voldoen de nieuw aangemaakte documenten aan de huisstijl van het ministerie.

Over DigiJust

Project DigiJust werkt aan een digitaal ministerie van Justitie. In drie jaar tijd wordt de documenthuishouding van het bestuursdepartement gedigitaliseerd. Het bestuursdepartement is het centrale onderdeel van het Ministerie van Justitie waar elke dag meer dan tweeduizend mensen hun informatie verwerken.

DigiJust is het ondersteunende Enterprise Contentmanagement (ECM) systeem voor het Bestuursdepartement van het ministerie van Justitie om te komen tot een brede digitale werkomgeving. Het ECM systeem bestaande uit Document-, Record- en Workflowmanagement is gebaseerd op IBM FileNet P8.

Het project DigiJust is geen ICT of DIV-project. De verandering in de werkwijze en de wensen van de eindgebruikers, waaronder veel beleidsmedewerkers, staan centraal. DIV en ICT zijn twee belangrijke leveranciers van het project als het gaat om de werking en inrichting van de applicatie. Door deze benadering is het mogelijk om af te wijken van traditionele methoden en meer te focussen op gebruiksvriendelijkheid en herkenbaarheid. Deze uitgangspunten hebben ondermeer geresulteerd in een compact metadatamodel. Hierbij zijn beschikbare modellen als Dublin Core, InterLAB en ReMANO niet exact overgenomen, maar op een pragmatische wijze geïnterpreteerd. Ook voor de ordeningsstructuur gaat DigiJust uit van de herkenbaarheid voor gebruikers.

Terug naar het overzicht