DocSys.Web® is onafhankelijk van browser

Geplaatst op in de categorie nieuws

Met de introductie van Windows 7 bestaat de mogelijkheid om Internet Explorer 8 van het systeem te verwijderen. Bij vrijgave van de Release Candidate op 1 mei 2009, heeft B-ware direct getest of DocSys.Web® als webapplicatie dan nog correct functioneert. Uit de tests is gebleken dat DocSys.Web® ook zonder geïnstalleerde browser foutloos blijft werken. Conclusie: DocSys.Web® is onafhankelijk van een browser!

Internet Explorer als optioneel Windows-onderdeel

Vooruitlopend op een uitspraak van de Europese Commissie heeft Microsoft het alvast mogelijk gemaakt om Windows 7 zonder Internet Explorer 8 uit te brengen. Voorlopig lijkt het uitzetten van dit Windows-onderdeel, via: Configuratiescherm – Programma – Windows onderdelen in- of uitschakelen, slechts te leiden tot het verwijderen van iexplore.exe. Hierna is het inderdaad niet meer mogelijk om naar een http-adres te browsen.

Nu bestaat ook de mogelijkheid om een alternatieve browser zoals Firefox, Opera of bijvoorbeeld Google Chrome in plaats van Internet Explorer te installeren.

EU onderzoekt koppeling Windows en IE

De Europese Commissie wil Microsoft verplichten om een Windows-versie zonder Internet Explorer aan te bieden.
In januari van dit jaar bevestigde de Europese Commissie dat het op verzoek van de Noorse browsermaker Opera onderzoek doet naar de bundeling van Internet Explorer en Windows. Mocht uit dit onderzoek van de Europese Commissie blijken dat Microsoft strafbaar heeft gehandeld door Internet Explorer te bundelen met Windows, dan zal waarschijnlijk de verplichting komen om de consument bij de installatie van het systeem zelf een browser te laten kiezen.

Het onderzoek dat de aanleiding is voor de mogelijke maatregelen volgt op de aanklacht van de Noorse browserbouwer Opera in december 2007. Opera zegt al jaren last te hebben van deze manier van handelen van Microsoft, omdat andere leveranciers van browsers zo moeilijk een marktaandeel kunnen opbouwen. Internet Explorer domineert al jarenlang de markt omdat Internet Explorer sinds halverwege de jaren negentig standaard op elke Windows PC geïnstalleerd staat.

Terug naar het overzicht