DocSys Online ontwikkelingen januari 2017

Geplaatst op in de categorie nieuws

Nadat het door de drukte helaas erbij ingeschoten is hier een update van januari, samengevoegd met november en december. Ook in de afgelopen maanden heeft de ontwikkeling niet stilgelegen. Na maanden problemen te hebben gehad met het kiezen van een datum in een model, hebben we de volledige manier van datum selecteren op de schop gezet en een mooie oplossing gemaakt op basis van de alom gebruikte pickadate bibliotheek. Deze bibliotheek wordt ook door bijvoorbeeld Microsoft gebruikt voor hun Office UI Fabric uiterlijk. Op deze manier kunnen we een goede keuze van data combineren met de huisstijl van alle gebruikers.

Verder hebben we het beheer van groepen en bestanden verder uitgebreid. Voor groepen is het nu mogelijk dat er ‘eigenaren’ komen. Dit zijn gebruikers die geen beheerder zijn, maar alleen mensen mogen toevoegen aan of verwijderen uit een groep. Hierdoor hoeft niet elke wijziging door de functioneel beheerder gedaan te worden, en is ideaal voor gevallen waar AD groepen niet genoeg beheer geven. Voor bestanden hebben we de mogelijkheid gemaakt om hier rechten op te zetten. Voorheen waren deze rechten alleen beschikbaar op een volledige map, wat soms voor grote mappenstructuren zorgde terwijl dit niet nodig was. Nu kan het makkelijk per bestand aangepast worden. Al deze wijzigingen waren onderdeel om het rechtensysteem in de toekomst snel en overzichtelijk uit te breiden.

Qua uitbreidingen zijn wij bezig gegaan met doorgeven van documenten. Het systeem om concepten van elkaar over te nemen zat al een tijd in het systeem, maar dit was gelimiteerd tot ‘voor iedereen’ of ‘voor niemand’. Dit maakte het onbruikbaar in grotere organisaties, omdat je dan door de bomen het bos niet meer zag. Voor deze organisaties hebben we de functionaliteit uitgebreid met de mogelijkheid om concepten door te geven. Het doorgeven kan aan een DocSys groep of aan een persoon gebeuren, zodat je terwijl je bezig bent met een document het door kan geven aan een volgend persoon, of aan een groep ter controle.

Afgezien van deze werkzaamheden is het team druk aan de slag om onze klanten te ondersteunen in een transitie van DocSys.Web naar DocSys Online. Hiervoor moeten we zorgen dat de configuratie allemaal klopt, en de hele look-and-feel van DocSys Online maken, zodat het in de andere applicaties in het landschap past.

In de aankomende periode gaan wij bezig om te zorgen dat de onderliggende data zoals DocSys Online deze gebruikt versleuteld in de database komt te staan. Hierdoor is het moeilijker om daadwerkelijk aan informatie te komen, zelfs als de database in de verkeerde handen komt. Verder gaan we met Microsoft samenwerken om optimalisaties in de software door te voeren, zodat we nog beter op Azure kunnen draaien, op een of meerdere regio’s. Als laatste zijn we het ontwerp voor het beheer van tekstblokken aan het afronden, zodat een tekstblok door beheerders aangepast of uitgebreid kan worden. Er is dus genoeg werk te doen de komende periode!

Paul Wierstra | Product & Project Manager DocSys Online

Tags

Terug naar het overzicht