Automatiseren van HR-deelprocessen

Geplaatst op in de categorie nieuws

Er zijn verschillende trends te zien op het gebied van HR Informatie Systemen (HRIS). Zo gaan steeds meer bedrijven over naar een oplossing in de cloud. Op die manier wordt het installeren en onderhouden van software uitbesteed. Om snel HR-processen te kunnen optimaliseren wordt er daarnaast steeds vaker gekozen voor innovatieve, specifieke oplossingen. Met deze kleinere oplossingen kan ieder specifiek HR-deelproces eenvoudiger en sneller worden geautomatiseerd. Denk aan apps en kleine softwarepakketten.

Er wordt een laag met apps op het centrale HRIS gebouwd. Belangrijk daarbij is dat wanneer er gekozen wordt voor een nieuw centraal HRIS, er gekozen wordt voor een open systeem. Op die manier kunnen apps die specifieke deelprocessen optimaliseren en automatiseren integreren met het HRIS. Door die integratie kan de app informatie die in het HRIS is opgeslagen ophalen en gebruiken, of informatie automatisch in het HRIS laden.

Deelprocessen die al bij veel bedrijven geautomatiseerd worden met een app zijn bijvoorbeeld urenregistratie, verlofaanvragen en het indienen van declaraties. Een HR-deelproces dat zich goed leent voor optimalisatie door automatisering maar nog minder bekendheid heeft is documentcreatie.

Op HR-afdelingen worden veel documenten gemaakt zoals aanbiedingen, brieven en arbeidscontracten & -verleningen. In deze processen gaat vaak veel handmatig werk en tijd zitten. Door dit proces te automatiseren met een app die koppelt met het HRIS hoeven gegevens nooit meer overgetypt te worden. Dit bespaart aanzienlijk veel arbeidstijd, verkort de doorlooptijd en vermindert de kans op fouten.

Meer weten over een oplossing voor het HR-deelproces documentcreatie? Klik dan op deze link. Of mail naar info@b-ware.com.

Tags

Terug naar het overzicht