NS over op Office 2010 met DocSys.Web®

Geplaatst op in de categorie nieuws

NS heeft de wens om de komende maanden Office 2010 bedrijfsbreed te gaan invoeren. Omdat het niet eenvoudig is om 8.000 mensen in korte tijd nieuwe software te leren, wordt DocSys.Web® (spreekt uit DocSysdotWeb) als hulpmiddel ingezet.

De eerste stap in dit traject is net afgerond. De hele organisatie is overgestapt op de laatste versie van DocSys.Web®. In deze versie zit de Office Toolbar Manager geïntegreerd. Hiermee kan het lint — de werkbalk van Office 2007 en 2010 — gepersonaliseerd worden naar de wensen van NS.

De volgende stap is om met behulp van de Office Toolbar Manager het lint van Office 2010 op zo’n manier aan te passen dat de functies die de medewerkers gewend zijn te gebruiken in één oogopslag te vinden zijn. Hierdoor bespaart NS veel inwerktijd bij de overgang van Office 2003 naar 2010, omdat de gebruiker alleen het NS-lint voor zijn dagelijkse werk nodig heeft en niet in de nieuwe interface hoeft te zoeken waar de bekende functies verstopt zijn.

Momenteel inventariseren NS en de medewerkers van B-ware waarmee de bestaande werkbalk uitgebreid zal worden om de migratie zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Terug naar het overzicht