Opensource bespaart weinig

Geplaatst op in de categorie nieuws

In diverse media was afgelopen week te lezen dat de keuze voor opensource-software de overheid weinig voordeel bezorgd heeft. Het directe voordeel door het ontbreken van licentiekosten blijkt nihil, want invoering, beheer van updates en onderhoud kosten ook geld.

Opensource-software is niet per definitie de goedkoopste variant, want andere kosten kunnen veel hoger zijn dan bij gesloten varianten. Bovendien zal vaak het beëindigen van een relatie met een leverancier uitstapkosten met zich mee brengen.

Belangrijk is dus om bij de keuze van een applicatie meer invalshoeken te bekijken. Door de slimme architectuur van DocSys.Web bespaart u op onderhoudskosten en gebruikersopleiding.

Overzicht bespaarmogelijkheden DocSys.Web

Beheerkosten

De beheerkosten van een webbased applicatie zijn 70 procent lager dan van een op de client gebaseerde huisstijlapplicatie. U bespaart gemiddeld 4 Euro per werkplek per jaar indien u voor DocSys.Web kiest.

Onderhoudskosten

Een huisstijl gaat gemiddeld 9 jaar mee, terwijl Microsoft elke 3 jaar met een nieuwe Office of Operating systeem uitkomt. De huisstijlmodellen van DocSys.Web blijven gewoon werken, zonder updatekosten.

Tijdsbesparing

Met DocSys.Web richten uw medewerkers zich alleen op de inhoud. Het documentcreatie- en opmaakproces wordt volledig verzorgd. Hierdoor bespaart u gemiddeld 3 minuten per document.

Lagere printkosten

Door printen van adresgegevens en (afdeling)naam kan generiek drukwerk worden besteld. Hierdoor worden schaalvoordelen verkregen. Door het automatiseren van de papier- en printerladekeuze wordt minder papier verspild. Door gebruik te maken van Kix-codes kunt u op portokosten besparen. Door deze voorzieningen bespaart u tussen de 2 en 4% op de kosten voor print- en drukwerk.

Bron: artikel bij NU.nl | artikel bij Computable

Terug naar het overzicht