Verlicht werkdruk HR-professional

Geplaatst op in de categorie nieuws

Onlangs meldde het Financieel Dagblad dat HR-professionals vrezen voor een zwaardere werkdruk door uitbreiding van het takenpakket.

Bij uitbreiding van het takenpakket kan gedacht worden aan taken op het vlak van het op- of bijstellen van arbeidsvoorwaardenbeleid. Het bijstellen van belonings- en functioneringsgesprekken en van opleidingsbeleid worden tevens genoemd. Tot slot komen het duurzaam inzetbaarheidsbeleid en strategische personeelsplanning ook aan bod.

HR-professionals willen zich bezighouden met mensen en strategie en zien administratie als een noodzakelijk kwaad. Aanpassingen in arbeidsvoorwaarden nemen veel administratieve, en vaak ook juridische werkzaamheden met zich mee. Templates of sjablonen moeten worden aangepast, de inhoud moet worden gecheckt etc. Vervolgens is het een uitdaging om ervoor te zorgen dat iedere HR-professional de juiste, aangepaste, templates gebruikt.

Steeds meer HR-afdelingen hebben een Shared Service Center oftewel een SSC. Met een Shared Service Center is iedere HR-afdeling verzekerd dat iedereen de meest recente templates en sjablonen gebruikt. Daarnaast wordt er tijd op administratieve taken bespaard en alle HR medewerkers hebben toegang tot de meest recente documenten. Door het gebruik van de juiste software kunnen HR-professionals sneller en efficiënter werken.

Tags

Terug naar het overzicht