Rijksbrede huisstijl in Microsoft en OpenOffice

In 2007 is de rijksbrede huisstijl ingevoerd met als doel bij te dragen aan een herkenbare, toegankelijke en eenduidige presentatie van de rijksoverheid. De introductie van de rijksbrede huisstijl was aanleiding om het huisstijlcorrespondentie- en presentatiesysteem te verbeteren.

Eenvoudig Standaarddocumenten maken

De Standard Document Wizard van DocSys.Web combineert een rijksbreed huisstijlmodel en Tekstblokken tot een Standaarddocument. Wanneer een medewerker een Standaarddocument selecteert, worden automatisch het rijksbrede huisstijlmodel en de gedefinieerde Tekstblokken gekozen. De medewerker hoeft zelf geen gegevens in te vullen. Dit vermindert fouten en verhoogt de productiviteit.

Gebruiksvriendelijk, kostenbesparend

In DocSys zijn inhoud, opmaak en proces gescheiden om gebruiksgemak en flexibiliteit te verhogen en de onderhoudskosten te verlagen. Door deze scheiding werken DocSys.Web modellen op alle Microsoft Office-versies.

Eenvoudig migreren

Voor een migratie naar OpenOffice zijn alleen de sjablonen van de basishuisstijlmodellen aangepast. Alle standaarddocumenten zijn daarmee gemigreerd zonder verdere inspanning voor het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Sterk aan DocSys.Web is het feit dat het kan borgen dat alle documenten altijd in het DMS worden geregistreerd. Daarnaast is het een prima documentgenerator met een moderne, open ICT-architectuur.

Over het ministerie van Justitie en Veiligheid

Het ministerie van Justitie en Veiligheid draagt zorg voor de rechtsstaat in Nederland, zodat mensen in vrijheid kunnen samenleven, ongeacht hun levensstijl of opvattingen. Het ministerie heeft circa 30.000 medewerkers in dienst.

Dit ministerie heeft DocSys.Web ook bij zelfstandige onderdelen (o.a. Dienst Justitiële Inlichtingen) en op verbetertrajecten ingezet. Voor het verbeterproject DigiJust is bijvoorbeeld een aparte schil op het Document Management System (DMS) FileNet gerealiseerd.

Naar het cases overzicht

Zelf de mogelijkheden zien?

We vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Neem nu contact op voor een vrijblijvend advies of maak een afspraak voor een gratis demonstratie bij u op locatie. 
We zijn telefonisch bereikbaar via 053 – 789 0 987.

Informatie aanvraGEN Neem contact op