DocSys Online ontwikkelingen Q4 2019

Geplaatst op in de categorie nieuws

We zitten niet stil, we zijn het afgelopen kwartiel veel bezig geweest met verbeteringen aan onze infrastructuur en architectuur. Met als doel om niet alleen ons basisproduct voor te bereiden op de toekomst, maar ook om nog beter in te kunnen gaan op klant-specifieke wensen.

Ondersteuning voor OAuth2-databronnen

Binnen DocSys Online bestaat sinds kort de mogelijkheid om te koppelen met databronnen die authentiseren via OAuth2. OAuth2 is een open authorisatie-standaard die gebruikers veilig gegevens laat delen tussen systemen. Microsoft en Google gebruiken dit bijvoorbeeld om hun data te ontsluiten.

Boeken die gebruik maken van een OAuth2 autorisatie vragen slechts eenmalig aan gebruikers om in te loggen. Als single sign-on (SSO) beschikbaar is gaat dit zelfs helemaal automatisch. Indien nodig kunnen gebruikers uitloggen uit deze systemen via de instellingen pagina in DocSys Online.

Op deze manier hebben we nu ondersteuning voor eigenlijk alle gangbare methodes van authenticatie bij andere systemen, waarbij zowel het werken als service of namens de gebruiker mogelijk is!

Ondersteuning voor Microsoft Graph-databronnen

Om onze nieuwe OAuth2 infrastructuur te kunnen testen, en toch een nuttige koppeling te leggen hebben we ondersteuning ingebouwd voor Microsoft Graph-databronnen. Momenteel ondersteunen we hiermee het ophalen en zoeken in de Azure Active Directory (AzureAD). Deze kunnen vrij uitgebreid worden naar andere databronnen beschikbaar binnen het Microsoft Graph-landschap. Denk hier bij aan gegevens ophalen uit Microsoft CRM, OneDrive, OneNote, Outlook, Planner en vele andere Microsoft producten.

Automatische tests en betere checks

Daarnaast hebben we veel voorwerk gedaan voor het automatisch kunnen testen van onze front-end. Hierbij zijn we ook al bezig gegaan met het daadwerkelijk schrijven van enkele tests. Al met al hopen we zo de stabiliteit van onze applicatie te waarborgen.

Verdere ontwikkeling van het DocSys Online API-platform

We werken momenteel hard aan de onderliggende infrastructuur voor plug-ins, om op nog meer manieren DocSys Online uit te kunnen breiden. Deze komen nu in de interne testfase, en zullen naar verwachting beschikbaar komen in Q1 2020.

Blik op de toekomst

In de komende maanden verwachten we een aantal veranderingen te kunnen opleveren. Ten eerste zal het systeem beter op maat te maken zijn, en beter kunnen integreren met maatwerkoplossingen. Daarnaast nadert de native support voor het draaien van zowel DocSys Online als FDDG op load-balanced instanties de testfase, waardoor het ook mogelijk wordt om DocSys Online beter te schalen onder zwaar gebruik!

Ten slotte zijn de eerste tech-demo’s van het nieuwe formaat voor zowel tekstblokken als workflows gegeven. Ontwikkelen gaat verder om een eerste versie die geschikt is voor gebruikers en ontwikkelaars neer te kunnen zetten bij klanten.

Tags

Terug naar het overzicht