Microsoft Platform Test for ISV Solutions

Geplaatst op in de categorie nieuws

DocSys, sinds 2000 de desktopvariant van de huisstijldocumentgenerator van B-ware, heeft de ‘Microsoft Platform Test for ISV Solutions’ succesvol afgelegd. Hiertoe dient een commercieel verkrijgbaar softwarepakket getest te worden door een onafhankelijke derde partij. B-ware heeft de oplevering van DocSys, zoals deze is opgeleverd aan het ministerie van Verkeer en Waterstaat voor de Rijksbrede huisstijl, door VeriTest laten testen op de technologieën Windows besturingssysteem en de integratie met Office 2003.

Microsoft Platform Test for ISV Solutions

De test bestaat uit een basiscomponent die applicaties, die draaien onder het besturingssysteem Windows XP, controleert op de juiste werking en toepassing van de richtlijnen van Microsoft. Hierbij wordt gekeken naar de wijze van installatie, algemene werking, gebruik van geheugen en processorkracht en de de-installatie. Tevens dient de test een keuzecomponent te bevatten. Voor DocSys is gekozen voor de integratie met Microsoft Office.

Een positief resultaat bij deze test leidt tot het behalen van de competentie ISV/Software Solutions. Het behalen van deze competentie is optioneel onderdeel bij het verkrijgen van de Microsoft Gold Certified Partner status.

Klanten

Op het moment van de certificering, 12 december 2008, is de desktopvariant nog in gebruik bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat, Nuon, Stichting Twickel en bij een beperkt aantal medewerkers van KPN.

Zie ook de website van VeriTest Product Certification, Global Development and Test Solutions Lionbridge Technologies, Inc.

Terug naar het overzicht