Eén logo voor de hele Rijksoverheid

Geplaatst op in de categorie nieuws

Op 28 december presenteerde premier Balkenende het nieuwe logo voor alle onderdelen van de Rijksoverheid. Het logo, dat 60.000 euro heeft gekost, leidde tot kamervragen van de SP omdat het een minimale wijziging zou zijn ten opzichte van het logo dat reeds door Algemene Zaken in gebruik is.

In een schriftelijk antwoord op 29 januari ontkende de premier dat het nieuwe rijkslogo simpelweg een kopie is van het logo van Algemene Zaken. Dat laatste zou deel uitmaken van een veel groter beeldmerk. Verder is rondom het nieuwe logo een complete huisstijl ontwikkeld en is 60.000 euro volgens Balkenende een gunstige prijs voor een nieuw rijkslogo.

Het ligt in de bedoeling dat het logo in de komende drie jaar in de plaats komt van alle afzonderlijke logo’s die nu door onder andere de ministeries worden gebruikt. Al was het maar omdat twee ministeries DocSys gebruiken als applicatie voor het huisstijl-conform genereren van al hun correspondentie, zullen de ontwikkelingen door B-ware nauwlettend worden gevolgd.

Terug naar het overzicht