Liggende rapporten lezen makkelijker

Geplaatst op in de categorie nieuws

Er wordt steeds minder geprint: digitalisering is een trend. Rapporten en offertes worden meer en meer op een scherm gepresenteerd en vanaf een scherm gelezen. Schermen hebben een landscape oriëntatie.

Traditionele documenten zijn staand, een formaat dat ook wel portrait wordt genoemd. Bijna alle schermen hebben echter een landscape oriëntatie. Omdat documenten steeds vaker van een scherm gelezen worden moet er bij potrait formaat documenten vaak van boven naar beneden gescrold worden.

Door rapporten en offertes digitaal in landscape formaat aan te bieden wordt de noodzaak om te scrollen veel minder. De interne navigatie door het document is veel eenvoudiger en logischer, en de leesbaarheid wordt verbeterd.

Er is dan ook steeds meer vraag naar liggende documenten en rapporten met interne navigatie. Ook de Nederlandse Zorgautoriteit is deze trend niet ontgaan. Hier kunt u een voorbeeld zien van een liggend rapport dat is gegenereerd met DocSys.

Wilt u ook uw rapporten en offertes in een professionele manier aanleveren, neem dan contact met ons op via het contactformulier, via info@b-ware.com of telefonisch via 053 – 789 0 987.

Tags

Terug naar het overzicht